.
megi: narysuj wykres funkcji 2x+5 dla −∞,−1
f(x)
−x+2 dla −1,+∞
13 gru 20:03
5-latek: A jak okreslone sa przedzialy ?
13 gru 20:07
megi: narysuj wykres funkcji 2x+5 dla( −∞,−1≥
f(x)
−x+2 dla( −1,+∞)
13 gru 20:18
5-latek: jest to funkcja sklejana bo skladsa sie jakby z dwoch funkcji
Teraz na jednym ukladzie wsolrzednych narysuj wykres f(x)=y=2x+5 ale tylko w tym przedziale
dla xnalezy (−oo −1> . Wykres tej funkcji w tym przedziale zakoncz zamalowana kropka bo (−1)
nalezy do tego przedzialu bo jest to przedzial domkniety .
Nastepnie narysuj wykres funkcji f(x)=y=−x+2 dla przedzialu (−1,oo)
Wiesz jak narysowac wykres funkcji liniowej (czyli linie prosta)
13 gru 20:25
5-latek: Ja tutaj nie potrafie narysowac ale moze Radek czy Hajtowy lub bezendu narysuja >
Jednak postaraj sie narysowac sam i potem tylko porownac OK?
13 gru 20:27
megi: tak wiem jak rysowac
13 gru 20:30
Hajtowy:
y=2x+5 dla x ∊ ( −∞,−1>
y=−x+2 dla x ∊ ( −1,+∞)
13 gru 20:35
Hajtowy:
Niebieskie kółeczko ma być otwarte

Czerwone kółeczko ma być zamalowane

Jednostka jest na 1 kratkę − co widać na załączonym obrazku.
Zadanie Ci wytłumaczył
5−latek a ja tylko dokończyłem dzieła
13 gru 20:36
megi: dzieki
13 gru 20:41
5-latek: dziekuje
Hajtowy 
Zobaczymy czy sie teraz odezwie .
13 gru 20:43