dużo zadań różnych zadań i Aga
Bartekk: A*aaaaaaaa




Uczymy się.
(zadania wkrótce)
13 gru 17:29
Anielica :): ok
13 gru 17:44
Bartekk: Cześć

Co teraz przerabiasz z matematyki ?
13 gru 17:57
R: Zadania będą z czego?
13 gru 17:58
Anielica :): pocekaj sprawdze
13 gru 18:01
Anielica :): z* wielomiany a dokładniej pierwiastki wielomianó jednej zmiennej twierdzenie Bezeouta

dziwne imie
13 gru 18:03
Hajtowy: Banalne
13 gru 18:08
Bartekk: 
tak jak myślałem. Jestem trochę opóźniony w stosunku do ciebie. My jakoś wolniej idziemy,
jestem dopiero na funkcji kwadratowej
13 gru 18:09
R: czego tutaj nie rozumieć..

chciałbym teraz wrócić do liceum i odpoczywać
13 gru 18:15
Bartekk: szczerze mówiąc to nic ciekawego

fajniejsze byłoby dowodzenie twierdzeń albo geometria.
13 gru 18:19
Anielica :): nie lubie dowodzenia twierdzen

jak sobie radzisz z fukcjami kwadratowymi ?
13 gru 18:22
R: Bartek podales zadanie do rozwiazania czy co ?
13 gru 18:27
Bartekk: | 1 | | 4 | | 1 | | 4 | |
| x2− |
| x−4=3 /*3 v |
| x2− |
| x−4=−3 /*3 |
| 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
x
2 − 4x − 12 = 9 v x
2 + 4x − 12 = −9
x
2 − 4x − 21 = 0 v x
2 + 4x −3 = 0
teraz pokazujemy że nie jesteśmy przeciętnym uczniem i nie liczymy delty

x
2 − 4x = 21 /+4 v x
2 − 4x = 3 /+4
x
2 − 4x + 4 = 25 v x
2 − 4x + 4 = 7
(x−2)
2 = 25 v (x−2)
2=7
x−2 = 5 v x−2 = −5 v x−2 =
√7 v x−2 = −
√7
x=7 v x = −3 v x=2+
√7 v x= 2−
√7
x∊{−3 , 7 , 2+
√7 , 2−
√7}
13 gru 18:30
Bartekk: @R tak, spóźniłeś się
13 gru 18:31
Bartekk: Dość dobrze

Nie ma za wiele co nie umieć. To tylko jeden wielki schemat. Można się pomylić
tylko podczas wyliczania naszej kochanej Δ.
13 gru 18:33
Anielica :): jestem przeciętną uczenicą ja ilcze delete:
13 gru 18:34
Bartekk: Może ja za bardzo to rozpisałem, ale ten sposób jest o wiele prostszy od liczenia delty w
takich przykładach
13 gru 18:36
Anielica :): z jakiej książki sie uczycię matmy?
13 gru 18:36
Bartekk: Oficyna edukacyjna

a ty?
13 gru 18:39
Anielica :): moja ma tytuł matematyka poznać zrozumieć rozszerzenie
13 gru 18:40
Anielica :): strasznie wolno tu idze pisanie
13 gru 18:41
EdVVarE: pomożecie mie tez ogarnąć matme

/
13 gru 18:43
Anielica :): EdVVarE ok

jakie masz oceny ?
13 gru 18:44
EdVVarE: √2√2√2
13 gru 18:44
EdVVarE: no u mnie to jest krucho ... 0.95 srednia
13 gru 18:44
13 gru 18:45
Anielica :): u mnie też kruchutko :3 ale nie daje sie
13 gru 18:45
R: Bartek.
Masz chyba bład, albo ja sie walnalem w obliczeniach.
13 gru 18:47
Anielica :): Bartuś pomożesz EdVVarE?
13 gru 18:48
Bartekk: A ja w ogóle nie czuje żadnej presji. xd
13 gru 18:48
Bartekk: Dobra dawaj zadanko !
13 gru 18:48
R: Mi wyszlo −1, −3, 7.
Dla przedzialu (∞,−2> U <6,∞) wyszlo −3, 7
a dla przedzialu (−2, 6) wyszło −1, −3 (ale −3 nie nalezalo do tego przedzialu, nie mniej
jednak w 1 przedziale sie znalazlo.
13 gru 18:48
R: Nie widzialem by sie tak rozwiazywalo rownanie kwadratowe w wart. bezwzglednej nie rozpisujac
przedzialow..
13 gru 18:50
megi: hej sory ze sie wtracam ..ale pomozcie mi z ta matma:( mam pare zadan prosze...
13 gru 18:51
pigor: ..., lub np. tak :
|13x2−43x−4|= 3 ⇔
13|x
2−4x−12|= 3 ⇔ |x
2−4x+4−16|= 9 ⇔
⇔ (x−2)
2−16= −9 v (x−2)
2−16= 9 ⇔ |x−2|=
√7 v |x−2|= 5 ⇔
⇔ x−2= −
√7 v x−2=
√7 v x−2= −5 v x−2= 5 ⇔
x∊{2−√7,2+√7,−3,7}. ...
13 gru 18:52
R: EdVVarE : jesli to mnozenie pierwiastkow to wyjdzie 2√2 , bo 23/2 to
3√23
13 gru 18:54
R: √23 mialo byc
13 gru 18:55
13 gru 18:56
Anielica :): bartek jesteś ? bo ma do ciebie pytanie
13 gru 19:03
Bartekk:

przecież już po spojrzeniu na to co napisałeś widać że to bzdury. tam masz f(x) = 3
wiesz jak wygląda parabola ? parabola nie może przyjmować ze tak powiem stałych wartości.
Szuaksz x dla których f(x) daje 3 . jak wygląda f(x)=|(1/3)x
2−(4/3)x−4|
13 gru 19:05
Bartekk: Anielica idziemy tam gdzie wczoraj

?
13 gru 19:06
Bartekk: pigor można tak wyciągać ? Nie wiedziałem

Jest na to jakiś wzór żeby byłó mi łatwiej
zrozumieć i żebym był pewny kiedy zastosuje to na sprawdzianie

?
13 gru 19:10
Anielica :): idziemy

barteczku
13 gru 19:13
13 gru 19:14
R: Bartek. Nie mow ze to co napisalem to bzdury..
wyszlo to ze delta bywa zdradliwa i chwila dekoncentracji i wynik wyjdzie zly

to przez calki

zwracam honor. zamiast − mialem +
wyniki te same.
13 gru 19:15
Bartekk: dziękuję , dla wszystkich innych Uważajcie na delte !
13 gru 19:19
Anielica :): a mowiłam

trzeba delte liczyć i ja licze
13 gru 19:20
R: na szczescie mam to juz dawno za soba i widac ze dawno nie trenowane..
Pigor fajnie wyciagnal przed nawias i w try miga to rozwiazal
13 gru 19:20
EdVVarE: o to widzę ,że bartek chętny do pomocy
13 gru 19:50
Bartekk: 00:15
14 gru 00:03
Bartekk:
14 gru 00:03
Anielica :): czekałam Bartekk

....ale pojawiłeś na chwile na krop** i uciekłęś uznałam że nie masz ochoty
rozmawiać o matematyce xD i poszłam spać....
14 gru 10:14
Bartekk: nie widziałem Cię...a bardzo chciałem z Tobą pogadać

teraz pewnie Cie nie ma , to może jutro ? Czekam z niecierpliwością ;q
15 gru 00:25
Anielica :): bardzo chętnie

tylko o kttórej ? :
15 gru 14:00
Bartekk: 15:40
15 gru 15:26
Anielica :): jestem
15 gru 16:00
Anielica :): siema
15 gru 16:01
Anielica :): chyba cie nie mam
15 gru 16:04
Bartekk: admin usuń ten temat, proszę

jestem założycielem, nie ma tu żadnych zadań,
16 gru 15:46
Bartekk: Do usunięcia
16 gru 15:46
16 gru 15:47
Anielica :): nie wiem jak sie usuwa o co chodzi Bartek ?
16 gru 16:43
daras: tematów nie można usunąć, jak chcecie sobie pogadac to na GG albo jest tyle czatów dla 20+, 30+
.....

a najlepsza rada to wymieńcie sie numerami i ślijcie esemesy
30 gru 11:17