matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fiza
koma:
jaki jest moment bezwladnosci I oraz moment pedu L kuli ziemskiej? promien Ziemi R=6400 km, a jej masa m= 5,97*10
24
kg. Okres obrotu Ziemi T=24 h
13 gru 17:03
daras:
podstaw do wzoru na moment bezwładności kuli
13 gru 20:47
daras:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_moment%C3%B3w_bezw%C5%82adno%C5%9Bci
13 gru 20:48