elementarna: Która z liczb jest większa :
20! czy 1010
20! czy 10!2
100! czy 10!10
10! czy 6!*7! ?
i napiszcie dlaczego bo nie kumam tego ? są jakieś wzory na to ?
5 paź 12:28
i: ja bym na Twoim miejscu próbowała dzielić jedną liczbę przez drugą. jeśli wyjdzie liczba
większa od 1 to znaczy ze liczba którą dzieliliśmy jest większa, jesli wyjdzie 1 to
liczby są równe a jeśli wyjdzie liczba mniejsza od 1 to liczba którą dzieliliśmy jest
mniejsza, np.
10! 7!*8*9*10 8*9*10
----- = ------------(7! skraca się)= ----------- (wszystko się skraca i
wychodzi 1) =1
6!7! 6!7! 1*2*3*4*5*6
liczby są równe
5 paź 13:29
i*: ja bym na Twoim miejscu próbowała dzielić jedną liczbę przez drugą. jeśli wyjdzie liczba
większa od 1 to znaczy ze liczba którą dzieliliśmy jest większa, jesli wyjdzie 1 to
liczby są równe a jeśli wyjdzie liczba mniejsza od 1 to liczba którą dzieliliśmy jest
mniejsza, np.
10! 7!*8*9*10 8*9*10
----- = ------------(7! skraca się)= ----------- (wszystko się skraca) =1
6!7! 6!7! 1*2*3*4*5*6
liczby są równe
5 paź 13:30
elementarna: ok dziekuje w tym przypadku mozna
a nie wiesz może jak zrobić przykład 1 ?
5 paź 13:40