matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż rownanie
Ben:
√
x−4+4
√
x−8
−
√
x−7+2
√
x−8
= 1 rozwiąż równanie.
13 gru 13:23
ICSP:
Wskazówka : x − 4 + 4
√
x−8
= x−8 + 4
√
x−8
+ 4 = (
√
x − 8
+ 2)
2
gdy x − 8 ≥ 0 Drugi pierwiastek zwiniesz w ten sam sposób
13 gru 13:24