Pochodne - problem z zadaniem.
Bartosz94: Witam. Czy ktoś by mógł mi pomóc z tym zdaniem,
najbardziej nie wiem co zrobić z tą wartością bezwzględną.
Wyznacz największą i najmniejszą wartość funkcji w przedziale:
f(x)=x3|x+2|, <−4,1>
13 gru 12:49
ICSP: f(x) = x3(x+2) gdy x ∊ [−2 ; 1]
= x3(−x − 2) gdy x ∊ [−4 ; −2)
13 gru 12:55
Bartosz94: Czyli liczę najpierw x dla x∊<−2;1>, później x dla x∊<−4;−2). I mając punkty A,B,C biorę
wartość największą i najmniejszą ? Jeśli tak to wielkie dzięki.
13 gru 13:28
ICSP: i na koniec liczysz wartości na końcach przedziałów.
13 gru 13:32
Bartosz94: OK, wielki dzięki.
13 gru 13:35