czy ktoś wyjaśniłby mi jak rozwiązac to krok po kroku ? :)
paprykowy cozłg:
12 gru 22:53
Rosumad: 53−x=2 / * (−x)
53 = −2x
−53 = 2x
−532 = x
−53 * 12 = x
−56 = x
12 gru 23:00
paprykowy cozłg: dzięki wieeelkie!
12 gru 23:01
Rosumad: Poprawka, bo zabladzily mi ulamki w 3cim zapisie:
(tylko 3ci zapis)
12 gru 23:02
dero2005:
5 = 2(3−x)
5 = 6 − 2x
2x = 1
12 gru 23:03
sushi_ gg6397228:
nie przepisuj tych głupot, bo w szkole będzie polewka!
12 gru 23:04
~r.: Uważaj paprykowy cozłg bo kolega Rosumad trochę pożartował...
12 gru 23:06