Mam punkty A=(0 -3) B=(1,2) C=(4,3) trzeba wyznaczyć równanie okregu opisanego n
Andrzej : Mam punkty A=(0 −3) B=(1,2) C=(4,3) trzeba wyznaczyć równanie okregu opisanego na trójkącie
| | 26 | | 8 | |
z układu równań wyznaczyłem a = |
| i b=− |
| ale nie wiem jak wyznaczyć z tego promień |
| | 7 | | 7 | |
okregu co podstawić do wzoru na r
2 w miejsce a i b wiem a x i y a jeśli źle pisze to jak
12 gru 22:37
sushi_ gg6397228:
dolicz długośc odcinka |AS| lub |BS| lub |CS|
12 gru 22:39
wyzwanie: zrób układ trzech równań z równaniami okręgu do każdego wstawiając inny punkt. Będziesz miał 3
niewiadome i 3 równania powinieneś je wyliczyć.
12 gru 22:41
Andrzej : wyliczyłem z tych równań właśnie wyszło mi a i b jak napisałem wyżej i teraz nie wiem co zrobić
dalej żeby wyszło mi

jak doliczyc długośc odcinka
12 gru 22:50
Andrzej : czy mam wyliczyć środek na przykład odcinka IABI i te s co wyjdzie to z niego zrobic te AS czy
jak
12 gru 22:52
sushi_ gg6397228:
załóż okulary i przeczytaj jeszcze raz, co napisałem o 22.39
12 gru 22:53
Andrzej : no widze ale nie wiem o co chodzi co do czego doliczyć
12 gru 22:58
sushi_ gg6397228:
policz* długość odcinka−−−> wzór znamy ?
12 gru 22:59
Andrzej : znam ale te s to mam wziąźć połowe np połowe ab
12 gru 23:00
sushi_ gg6397228:
S− środek okręgu
12 gru 23:01
Andrzej : | | 1 | | 1 | |
czyli s bedzie ( |
| − |
| ) bo już sam nie wiem od 4 godzin robie zadania  |
| | 2 | | 2 | |
12 gru 23:04
sushi_ gg6397228:
S=(a,b)
nie liczyłem ile wyszło "a" i "b"
tylko podałem wzór gdzie należy podstawić
12 gru 23:05
Andrzej : ja pier ale ja jestem pier..niety no jasne dzieki sushi a 'a'i 'b jest tak jak na początku
napisałem na pewno dobrze bo w odpowiedzi sprawdzałem'
12 gru 23:08
Andrzej : IASI dobrze wyszlo jak w odpowiedzi dzieki mistruzniu
12 gru 23:11
Kamaaaa: Dana jest funkcja y=x2+2x−15
a).wyznacz jej miejsca zerowe
b).zapisz ją w postaci iloczynowej
c).Podaw współrzędne jej wierzchołka
d).zapisz ją w postaci kanonicznej
e).zaznacz punkt przeciecia osi OY
f).naszkicuj wykres
13 gru 20:50
13 gru 20:52
Kamaaaa: Rozwiąż jak mozesz. Bede wdzieczna
13 gru 20:55