matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoc
trybson:
Jakie pole ma kwadrat którego przekątna jest o 5 dłuższa od boku.
12 gru 20:59
bezendu:
a−bok kwadratu a+5−przekątna d=a
√
2
a+5=a
√
2
a
√
2
−a=5 a(
√
2
−1)=5
5
a=
√
2
−1
5
√
2
+1
a=
*
=5+5
√
2
√
2
−1
√
2
+1
12 gru 21:02