oblicz
kuba221: oblicz
sin2 120 +cos2 150
12 gru 20:20
12 gru 20:21
12 gru 20:21
tyu: | | √3 | | √3 | |
sin2(180−60)+cos2(180−30)=sin260−cos230=( |
| )2−( |
| )2=0 |
| | 2 | | 2 | |
12 gru 20:25
kuba221: coś źle 32 ma wyjść
12 gru 20:32
5-latek: To czego sam nie liczysz tylko czekasz na gotowca ?
Masz podane linki wiec jaki problem wyliczyc ?
12 gru 20:33
es:
sin120
o= sin(90
o+30
o)= cos30
o
cos150
o= cos(180
o−30
o) = −cos30
o
| | √3 | | 3 | |
........ = cos230o +(−cos30o)2= 2cos230o= 2*( |
| )2= |
| |
| | 2 | | 2 | |
12 gru 20:33
5-latek: Witaj
es
12 gru 20:35