funkcje
Anka: dana jest funkcja f(x)=(2−m)x2−2mx−m. dla jakich wartosci m funkcja ma jedno miejsce zerowe?
12 gru 19:50
5-latek: 1 warunek to 2−m=0 i masz funkcje liniowa wiec bedzie jedno miejsce zerowe
2. Delta=0
12 gru 19:53
5-latek: Mialo byc napisane 1 warunek to dla 2−m=0 masz funkcje liniowa . Przepraszam .
12 gru 19:56
Anka: dzieki za pomoc, musze uwzglednic obydwa, i 2−m=0 i Delta=0?
12 gru 19:58
5-latek: Tak oba warunki bo w 1 masz rownanie liniowe
A drugi warunek dotyczy rownania kwadratowego i wtedy tez oprocz tego ze delta =0 to tez 2−m
nie rowna sie 0 zeby bylo rownanie kwadratowe. OK?
12 gru 20:03
Anka: Tak, dziekuje ci

12 gru 20:07
5-latek: To dobrze jak dobrze
12 gru 20:08