trzeba zrobić wszystko co można zrobić z tą funkcją
kasia286: F(x)= x*2 + 2x +5
16 paź 11:54
Bogdan:
To przecież funkcja kwadratowa. Możesz np.: narysować jej wykres, zapisać wzór tej funkcji
w postaci kanonicznej oraz w postaci iloczynowej (o ile Δ ≥ 0), opisać jej własności.
Wszystko znajdziesz obok w dziale
funkcja kwadratowa, wpisz w wyszukiwarkę na tym
forum hasło
parabola oraz hasło
funkcja kwadratowa.
16 paź 13:20
adam123: Pomocy:
1. Jaka jest najmniejsza wartość funkcji kwadratowej f(x)=xkwadrat+4x−3 w przedziale <0;5>?
2. O funkcji liniowej wiadomo, że f(1)=2 oraz, że do wykresu funkcji należy punkt P=(2,#).
Wyznacz wzór funkcji f.
17 paź 15:01
tim: Popraw punkt P.
17 paź 15:01