matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy :p
natalia:
Rozwiązaniem jednego z poniższych układów równań jest para liczb, w której x=2. wskaż ten układ równań. A.x+2y=4 2x+3y=9 B −2x+y=2 3x−2y=6 C.2x+y=2 5x−3y=16 D.x−y=2 4x−y=−8
12 gru 18:36