y=-U{1}{2}x+U{7}{2}
Andrzej : pomoże mi ktoś rozwiazać ten układ równań bo gdzieś sie myle i zły wynik mi wychodzi
12 gru 18:30
ZKS:
To zapisz jak rozwiązujesz a znajdzie się błąd.
12 gru 18:34
Andrzej : | | 1 | | 7 | |
no podstawiam w miejsce y w tym dolnym te − |
| x+ |
| no i to liczę i z tego pod |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 18 | | 81 | | √125 | |
pierwiastkiem wychodzi mi √x2+2x+1+ |
| x2− |
| x+ |
| = |
| |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 2 | |
12 gru 18:41
Andrzej : | | √125 | | 5 | | 10 | | 82 | |
a dalej |
| = √ |
| x2− |
| x+ |
| to po znaku = wszystko pod pierwiastkiem |
| | 2 | | 4 | | 4 | | 4 | |
12 gru 18:43
Andrzej : i nie wiem co dalej z tym, zrobić wiem ż epowinno tam wyjść x2−2x−8=0
12 gru 18:44
AS: A nie będzie lepiej,jeżeli drugie równanie podniesiesz do kwadratu
a potem podstawisz y z pierwszego równania.
12 gru 19:02
Andrzej: o zaraz spróbuje
12 gru 19:06
Andrzej : wszystko wyszło jak trzeba dziękować
12 gru 19:29