matematykaszkolna.pl
Ile wynosi mantysa? daF: Ile maksymalnie może wynieść mantysa z liczby? Czy dobrze rozumiem, że mantysa zawsze jest mniejsza od 1?
12 gru 18:19
daras: spytaj wujka Googlaemotka
12 gru 18:23
daF: Dzięki. TO TAKIE POMOCNE ;>
12 gru 18:27
5-latek: A co chciales bez wysilku ? czy jestes dziecko neo ?
12 gru 18:31
daF: Tylko pytam. Dopiero pojawiło się u mnie pojęcie mantysy i chyba nie do końca to ogarniam, w związku z czym zadałam to pytanie, aby mi wyjaśnić jedną(!) kwestię. Jeżeli się nie chce na to pytanie odpowiadać, wystarczy − nie odpowiadać, gdyż odpowiedzi typu "spytaj wujka Googla" nic nie wnoszą. Co nie zmienia faktu, że szczytem bezczelności i prostactwa jest twoja odpowiedź, 5−latku. Po twojej wypowiedzi wnioskuję, że chociaż twój nick jest słuszny i odpowiedni do twojego stadium rozwojowego. Rada na przyszłość: jak nie masz nic konstruktywnego do napisania, to najlepiej nie pisz nic i oszczędź nerwów zarówno sobie, jak i wszystkim tym nieszczęśnikom, którym przyjdzie czytać twoje infantylne wypowiedzi.
12 gru 18:47
12 gru 18:51
5-latek: jesli uwazasz ze taka odpowiedz <spytaj wujka google > nic nie wnosi to mam prawo tak sadzic Poza tym mozesz przeciez spytac swojego nauczyciela . czy to takie trudne ? Nie jest trudne . Tylko po co .
12 gru 18:58
daras: drogi daF , twoje lenistwo i niechęć do samodzielnego odkrywania swiata wzbudza we mnie złość
12 gru 19:00
5-latek: Daras .Ja jestem z natury dobrym i pomocnym czlowiekiem . wkurza mnie tylko to ze zamiast zapytac swojego nauczyciela (niech widzi ze sie troche interesuja) to wola tu oczekiwac takiej pomocy Pozdrawiam
12 gru 19:04
MQ: No to czym się różni zadanie pytania nauczycielowi od zadania pytania nam? emotka
12 gru 19:10
daras: tym, że sie marnuje czas na lekcji a nam zawraca gitarę
12 gru 19:13
5-latek: No wlasnie tym co napisalem . sa tego jeszce inne zalety ale pozwolisz ze juz nie bede sie na ten temat rozpisywal emotka
12 gru 19:14
daras: poza tym po pewnych rzeczy można sie dowiedzieć samemu, to nie jest sytuacja, gdy ktoś jest w obcym mieście bez planu i pyta o ulicę, znając tylko język..tutaj delikwent nie tylko zna jezyk ale ma też plan w ręku to co go usprawiedliwia chyba tylko to, że jest ślepy
12 gru 19:15
daF: Konkurs na największego buraka wygrali... daras i 5−latek. Jak się czujecie jako zwycięzcy? A tak na poważnie, to polecam zmienić usposobienie do ludzi z chamskiego i wywyższającego się na nieco przyjemniejsze. Życzę więcej ogłady.
12 gru 19:18
5-latek: Jesli nie zauwazyles tego to akuratnie ja i daras nie obrazalismy ciebie A ty to uczyniles . Wiec kto jest burak?
12 gru 19:24
MQ: daF −− ty też troszkę przyhamuj, bo twoja reakcja jest, delikatnie mówiąc, nieadekwatna. Rozumiem twoją irytację ich postami z 18:23 i 18:31, ale twoja odpowiedź z 18:47 też niczego sobie.
12 gru 19:27
daF: Zachowujecie się cały czas w sposób wrogi. Choćby pytaniem "czy jesteś dziecko neo?" oraz swoim wielkim sfrustrowaniem, że ktokolwiek śmiał zadać jakieś pytanie na forum, zamiast na lekcji... Straszne, doprawdy. Zapytałam normalnie, licząc na normalną odpowiedź. Zamiast tego otrzymałam wypowiedzi emanujące niechęcią i złością, a chyba nie na tym polega idea tego forum? Przemyślcie swoje nastawienie do ludzi. Jak dla mnie − to tyle. Nie zamierzam tracić przez was czasu i humoru.
12 gru 19:28
dero2005: np. 5,456 cecha 5 mantysa 0,456 8 cecha 8 mantysa 0 −2,24 cecha −3 mantysa 0,76 − 3,14 cecha −4 mantysa 0,86
12 gru 19:29
daras: i jaki wniosek z tych przykładów
12 gru 19:36