pomocy
owieczka: podaj def wartości bezwzględnej. Znajdź liczby spełniające warunek IxI=7 odp uzasadnij
oblicz: I1−(−3)I
I5−I−3II x I5+I3II
I1−pierwiastek 3I
16 paź 10:56
AS: Wprowadź w Google hasło <Wartość bezwzględna> a znajdziesz
odpowiedzi na wszystkie pytania bez zawracania głowy innym.
Trochę samodzielności się przyda.
16 paź 11:01
pazio: wartosc bezwgledna liczby a to odleglosc liczby a od 0 na osi liczbowej
[nieofic. modul kasuje Ci minus bo to odleglosc, a odleglosc nie moze byc ujemna]
x=7 v x=−7 poniewaz 7 i −7 sa rownoodlegle od 0 na osi liczbowej
|1−(−3)| = |1+3| = |4| = 4
|5 − 3|*|5+3| = |2|*|8| = 2*8 = 16
|1−√3| <− √3 jest liczbą większą niż 1, czyli = |(−1)(√3 − 1)| = |√3 − 1| = √3− 1
16 paź 11:07
pazio: gdyby owieczka chcialaby byc samodzielna, nie weszlaby na te strone, AS.
16 paź 11:07
AS: Podając gotowiznę na talerzu tylko powiększasz kryzys myślowy,
a to prowadzi nieuchronnie do katastrofy.
A może to tylko wygodnictwo ze strony owieczki.
16 paź 11:19
owieczka: As ty naprawde jesteś taki mądry we wszystkim czy tylko w pisaniu
16 paź 20:14
AS: Do tego co wiem doszedłem wyłącznie własną pracą − mądralińska.
16 paź 20:22