matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc bezwzgledna
POMOCY:
Podaj zbiór rozwiązań: 1. |2x+3| = 3 2. |2−x| + 3|x−2| = 8 3. |x
2
| = 3
|x|
4.
= −1
x
5. |x−3| = 3−x 6. |x| > x 7. |x−2| + |x+1| = 4
12 gru 13:26
john2:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3410.html
Polecam się z tym zapoznać. Znajdziesz tam podobne zadania. Na przykład 1. zrobisz podobnie do drugiego tutaj:
https://matematykaszkolna.pl/strona/10.html
12 gru 14:13