zobaczy ktos czy dobrze??: wyznacz zbiory: A∪B, A∩B, A\B I B\A, jezeli:
a) A={x : x ∊ C i x jest dzielnikiem liczby 6}, B={x : x ∊ N i x<5}
b) A=< −3, 1) , B=< −2, 4>
a) A= {1,2,3,6,}
B= {0,1,2,3,4,}
A U B= {1,2,3}
A ∩ B= {1,2,3}
A/B = {6}
B/A= {0,4}
b) A U B = <−3, 4>
A ∩ B= <−2,1)
A/B= <−3,−2>
B/A= <1,4>
16 paź 10:48
grus-grus: a)
w zbiorze A są x€C,więc A={−1,−2,−3−6,1,2,3,6}
b)dobrze
16 paź 11:05
Prosze o pomoc... Anka: dzieki
16 paź 11:10
AS: W a) suma błędnie określona.
Sumą zbiorów A i B jest zbiór tych elementów które występują
w zbiorze A lub w zbiorze B'
A∪B = {0,1,2,3,4,6}
16 paź 11:14