matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany pomocy!
Asia:
Wiedząc, że W(x)=x
3
+2x
2
x+5 P(x)=2x
2
−x+1 Q(x)=5x+2 Oblicz: a) 2W(x)+3P(x)−Q(x) b)5Q(x)−[W(x)+2P(x)] c)W(x)−P(x)−Q(x)
12 gru 09:41
krystek:
Podstawić i liczyć.
12 gru 11:06
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1434.html
12 gru 11:07