matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
basedzulu:
pole powierzchni bocznej graniastosłupa prawidłowego czworokątnego wynosi 120. wiedząc że wysokość graniastosłupa wynosi 6 oblicz objętość
11 gru 23:58
dero2005:
P
b
= 4ah = 4a*6 = 120 a = 5 V = a
2
h =
12 gru 08:27