matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Fizyka
lol:
π
Kinematyczne równanie ruchu ciała wzdłuż osi x ma postać: x(t) = Asin[
(2t−t
3
)] .
2
Wiedząc że prędkość początkowa ciała wynosiła V
0
obliczyć: a) wartość stałej A, b) prędkość ciała V
1
po upływie pierwszej sekundy ruchu
11 gru 23:01
Panko:
v
0
=(dx/dt)
t=0
= Acos(π/2(2t−t
3
))* π/2(2−3t
2
) I{t=0} v
0
=A *1*π
11 gru 23:47