zad
kot: dane jest wyrazenie (p⇒q)⇔(¬p⇒¬q)
jest tautologia?
jest zdaniem prawdziwym jesli zdania p i q jest prawdziwe?
falszywe niezaleznie od wartosci logicznych zdan skladowych?
16 paź 10:09
kot: Dane jest zadanie p(∀x∊N:1x+1>0)⋀(12−√3<√3+2)
zdanie p jest prawdziwe
zdanie ¬p jest prawdziwe
negacja zdania p to zdanie ¬p(∃x∊N:1x+1≤0)⋁(12−√3<√3+2)
16 paź 10:12
kot: Forma zdaniowa jest wyrazenie
kwadrat pewnej liczby rzeczywistej a jest dodatni
5x+3=−2⋀x>o
kazdy mieszkaniec warszawy jest blondynem
16 paź 10:13
kot: prawem de morgana nie jest
prawo przechodnosci implikacji
¬(p⋀q)⇔(¬p)∨(¬q)
¬(p⇒q)⇔(p⋀¬q)
16 paź 10:15
kot: implikacja o poprzedniku p i nastepniku q jest falszywa Wowczas
altermatywa zdaniowa p i negacja q jest falszywa
koniunkcja zdan p i q jest prawdziwa
16 paź 10:15
kot: dana forma zdaniowa
√x2+1=x+1
jest to forma zdaniowa tozsamosciowa
jest to forma zdaniowa sprzeczna
16 paź 10:16
kot: nikt tego nei umie?
16 paź 10:55
kot: a ktoras z odp jest porawna tylko 1
16 paź 10:56
kot:
16 paź 14:44
kot:
16 paź 15:18
Prudence: nie wiem co chcesz osiągnąć pisaniem tylu postów
16 paź 15:36
kot: mam odp tylko chce posprawdzac to zle?
16 paź 17:58
mcalma: znajdź pierwiastki całkowite wielomianów
x3+x2−4x−4
16 paź 18:02
mcalma: czy ktoś to może zrobić
16 paź 18:03
kot: a nei masz gdzie tego pisac spadaj na swoj post
16 paź 18:03
kot: odswiezam
17 paź 12:37
b.: post z 10:09: nie jest tautologią, co widać np. dla p=1, q=0; (b) tak
post z 10:12: nie mogą być równocześnie prawdziwe p i ¬p, zawsze dokładnie jedno z nich jest
prawdziwe, a drugie fałszywe;
negacja prawie dobrze napisana, ale ostatni nawias źle: powinna być nierówność ≥
17 paź 13:16
kot: pomoze ktos reszte?
18 paź 12:26
matmematyka:
25 paź 09:29
matmematyka:
25 paź 13:39