matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
Artom:
Równanie okręgu stycznego do osi y w punkcie A=(0,2) i przechodzącego przez punkt P=(4,6)
11 gru 22:21
Eta:
11 gru 22:27
Artom:
dzięki, taki rysunek zrobiłem ale jak wyglądać będzie równanie?
11 gru 22:31
jakubs:
S(4,2)− współrzędne środka okręgu r=4 − promień dalej ze wzorku
https://matematykaszkolna.pl/strona/1468.html
11 gru 22:34