zad
kot: kule o promieniu R=8 przecietplaszczyzna odlegla od srodka kuli o 2 oblicz pole otzrzymanego
przekroju
16 paź 09:59
kot: 2. walec o polu podstawy 16π i wysokosci 12 przecieto plaszczyzna prostopadla do plaszczyzny
podstawy walca odlegla od jego o si o 2 Oblicz pole otrzymanego przekroju
16 paź 10:01
kot: szesciano dluigosci krawedzi a przecieto laszczyzna przechodzaca przez srodki jego krawedzi
Oblicz pole otrzymanego przekroju
16 paź 10:02
kot:

oblicz pole przekroju isin nachylenia przekroju do podstawy
a=10
16 paź 10:06
kot: ostroslup prawidlowy czworokatny o dl krawedzi podstawy a i krawedzi bocznej 2a przecieto
plaszczyzna przechodzaca przez krawedz podsatwy i srodki przeciwleglych krawedzi bocznych
Oblicz pole otrzymanego przekroju
16 paź 10:07
kot:
16 paź 10:56
Bogdan:

1. Oblicz długość r korzystając z twierdzenia Pitagorasa.
16 paź 12:15
Bogdan:

Oblicz długość R wiedząc, że πR
2 = 16π, następnie długość x korzystając z twierdzenia
Pitagorasa.
16 paź 12:33
Bogdan:

Mając
a wyznacz
x, następnie wyznacz pole powierzchni trójkąta równobocznego
o boku x.
16 paź 12:42
Bogdan:
Następne spróbuj samodzielnie.
16 paź 13:16