matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągu pomocy!
martini:
lim (cos x)
1
/
x
x−>0
11 gru 21:34
Krzysiek:
(1+(cosx−1))
1/x
korzystasz z liczby 'e' a potem z tego,że: sinx/x→1 dla x→0
11 gru 21:37
martini:
jaki powinien wyjść wynik końcowy?
11 gru 21:54
Krzysiek:
http://www.wolframalpha.com/input/?t=crmtb01&f=ob&i=lim%20(cosx)%5E(1%2Fx)
11 gru 21:55