matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie obliczając pierwiastków równania oblicz wartość wyrażenia
matematycznymiś:
Dane jest równanie (
√
2
+ 1)x
2
+ (
√
2
− 1)x −1 = 0 Nie obliczając pierwiastków x
1
i x
2
równania, oblicz wartość wyrażenia x
1
2
+ x
2
2
− 8x
1
x
2
Proszę o pomoc
11 gru 21:19
wmboczek:
=(x1+x2)
2
−10x1x2=−b/a + 10c/a =
11 gru 21:49