matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parabola
iza:
podaj liczbę punktów wspólnych paraboli o równaniu y=−7(x−7)
2
−7 z osiami ukladu wpolrzednych
11 gru 20:28
M:
16 lis 06:07
NN:
z osią OX : −7(x−7)
2
−7= 0 sprzeczność (brak punktów wspólnych) z osią OY : y= −7(0−7)
2
−7 P=(0,−350)
16 lis 17:13