matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ktooo to wymyślił?
Taka:
Jak zrobić (jakaś podpowiedź mile widziana)
8x+18x−2*27x=0
11 gru 20:27
Eta:
x=0
11 gru 20:28
Taka:
Sorry powinno być: 8
x
+18
x
−2*27
x
=0
11 gru 20:29
ICSP:
Podziel przez 27
x
11 gru 20:30
Taka:
ok dziękuję
11 gru 20:41