matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę Pomóżcie
KłapołuchyJack:
Podaj pierwiastki wielomianu W(x) i określ krotność każdego z nich, jeśli: a) W(x)=(x
2
+10x+25)
2
(x
2
−25)(x
2
+ x+6) b) W(x)= (2x−1)(4x2−4x+1)(2x2+8) c)W(x)= (2x−1)(4x
2
−4x+1)(2x
2
+8) d)W(x)=(x
2
−9)(x
2
+6x+9)
11 gru 20:17