trygonometria.
Okła: naszkicuj wykres funkcji. czy to jest funkcja okresowa?
f(x)=cosx+cos|x|
11 gru 20:16
jakubs: Przypadki
11 gru 20:20
Bizon:
czy funkcja cosx jest f. parzystą?
11 gru 20:21
Bizon:
... żadnych przypadków −

Gra na pewniaki ...
11 gru 20:22
Okła: jezeli jest wartosc bezwzgledna z calej funkcji to jest rozpisywanie na warunki, ale jak jest
tak to nie mam pojecia. JESTEM ZIELONY Z TRYGONOMETRII.
11 gru 20:31
Okła: halooo. POOMOCY ! : ((
11 gru 20:52
Bizon:
cos(−x)=cosx .... zatem

?
11 gru 20:53
ICSP: cos|x| = cosx bo cosx jest funkcja parzystą.
11 gru 20:53
Okła: ale chodzi o wykres jak bnedzie wygladal. prawa strone musze odbic na lewo a wykres bedziesz
przyjmowal wartosc 2 tam gdzie przyjmowal 1 ?
11 gru 21:09
Okła: aaa, bo cos to jedyna funkcja parzysta, tak. O to chodzi ?
11 gru 21:26