matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartosc wyr.
linek:
12π
12π
12π
12π
cos
+cos
+cos
+cos
2
3
4
6
15 paź 22:45
godzio187:
12π
cos
=cos(12*90
o
+ 0
o
) = cos0
o
=1
2
12π
cos
=cos(8*90
o
+ 0
o
) = cos0
o
=1
3
12π
cos
=cos(6*90
o
+ 0
o
) = cos0
o
=1
4
12π
cos
=cos(4*90
o
+ 0
o
)=cos0
o
=1
6
1+1+1+1=4
15 paź 23:08