Wyznacz dana wartość w zależności od a:
Niebanalny Banan: Wyznacz dana wartość w zależności od a=cos26o
a)cos52o nie mam pomysłow prosze o pomoc
11 gru 19:11
Kaja: cos52o=cos(2*26o)=cos226o−sin226o=cos226o−(1−cos226o)=2cos226o−1=2a2−1
11 gru 19:14
Niebanalny Banan: dlaczego 2x2−1 dlaczego akurat tak się kończy? dlaczego za a podstawiłaś cos26o
11 gru 19:18
Niebanalny Banan: rozumiem, a jak jest b) sin64o proszę o podpowiedź
11 gru 19:21
Niebanalny Banan: ?
11 gru 19:25
Niebanalny Banan:
11 gru 19:35
krystek: sin2*26=2sin26cos26 wyznacz sin26 z jedynki tryg
11 gru 19:38
Niebanalny Banan: 2*26 to nie jest 64
11 gru 20:00
Niebanalny Banan:
11 gru 20:03
Kaja: sin64o=sin(90o−26o)=cos26o=a
11 gru 20:04
Kaja: przypomnij sobie wzory redukcyjne
11 gru 20:05
Niebanalny Banan: a przy sin13o z czego moge skożystać?
11 gru 20:36
Niebanalny Banan: tzn sin19o
11 gru 20:46
Niebanalny Banan:
11 gru 21:34