funkcje
Ana: Rowiąz graficznie i algebraicznie układ równań:
3x+y=5
x−2y=−3
11 gru 17:54
Hajtowy:
{3x+y=5
{x−2y=−3 ⇒ x=2y−3
Podstawiam do 1 równania:
3(2y−3)+y=5
6y−9+y=5
7y=14
y=2
x=2*2−3
x=4−1=1
{x=1
{y=2
11 gru 18:23
5-latek: Szczerze to takich zadan wcale nie powinno sie rowiazywac na forum .
To sa zbyt latwe zadnia nawet dla tych co nie rozumieja
Poza tym takie zadania sa rozwiazywane na lekcji . Niech zaczna chodzic na lekcje albo pytac
nauczyciela jak czegos nie rozumia. Od tego jest zeby wytlumaczyc .
11 gru 18:29