Rozwiąż równanie
Seweryn: a) cos2 2x=0.5
b) 4sin2 (x−0.6π)=3
11 gru 16:39
Mariush: a)cos22x=12(1+cos4x)
12(1+cos4x)=0.5
1+cos4x=1
cos4x=0
x=П2+Пk;kєZ
tak? moge sie mylic
11 gru 16:47
Seweryn: wynik jest : 0.8π + k0.4π k∊C
mam z tego za tydzień sprawdzian a wgl nie rozumiem o co chodzi
11 gru 16:54
Mariush: znaczy zle zrobilem(
11 gru 17:02
Seweryn: no niestety tak , chyba będę musiał sobie jakieś korki załatwić bo coś bardzo słabo widzę ten
mój sprawdzian

, ale dzięki że próbowałeś
11 gru 17:09
Mariush:
11 gru 17:34