Rozwiąż równania wymierne
monyczka: Rozwiąż równania wymierne(zawsze podawaj i uwzględniaj w odpowiedzi dziedzinę)
11 gru 16:01
11 gru 16:06
monyczka: mógłby ktoś rozwiazac?
11 gru 17:36
Hajtowy: Jasne że nie
11 gru 17:42
Hajtowy:
D=R−{0}
2x(5−4x)=0
x=0 ∉ D
11 gru 17:44
monyczka: chociaz jedno zeby miec wzor jak to robic
11 gru 17:44
Hajtowy: | | 5 | |
x= |
|  Pomyłeczka mała  |
| | 4 | |
11 gru 17:45
Hajtowy: Resztę sama
11 gru 17:46
monyczka: akurat najtrudniejsze zostało

bo tam bylo tylko 4 a w tych dzielenie
11 gru 18:12
11 gru 18:21
monyczka: oo dziękuje
11 gru 18:28
5-latek: No to pisz przyklad a) jesli oczekujez pomocy a nie gotowca . Chociaz probuj zeby bylo widac ze
chcesz to zrozumiec
11 gru 18:30
Hajtowy:
D=R−{−2;1}
x=3−
√7 v x=3+
√7
11 gru 18:30
monyczka: skad wzielo sie to 6 ?
11 gru 18:52
monyczka: nie czaje skad sie wzial 4 wers
11 gru 18:54
monyczka: nie no nie zrozumiem tego
| | 2−2x | |
w b czaje tylko do tego momentu |
| −x+1=0 |
| | x−1 | |
11 gru 18:58