matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trudne
jaa:
dane są wielomiany u i w oraz f(x)=u(x)+2w(x),g(x)=2u(x)−3w(x) Oblicz: a)f(5) i g(5),gdy u(5)=7 i w(5)=−2 b) f(−3) i g(−3),gdy u(−3)=−4 i w(−3)=−6
15 paź 21:52