Zalicze te pochodne !
KolkowiumZalicze!: Oblicz pochodna (bez Pana Hospitala)
Dałem postać iloczynową U{(x−1)(x+1)}{(x−0,5)(x−1) wyszło mi z tego 4 ktoś może sprawdzić czy
dobrze ?
11 gru 14:44
AS: Pochodną czy granicę?
11 gru 14:51
pigor: ...,
| | x2−1 | | 1−1 | | 0 | |
lim x→1 |
| = |
| = [ |
| ]= 0 . |
| | 3x2−3x+1 | | 3−3+1 | | 1 | |
11 gru 14:57
KolkowiumZalicze!: AS granice oczywiście..ale walnąłem...
11 gru 15:17
KolkowiumZalicze!: | | x2−1 | |
lim x−>1 |
| źle zapisałem wybaczcie, siedze przy tym cały dzień  |
| | 2x2−3x+1 | |
11 gru 15:19
Trivial: | x2−1 | | (x+1)(x−1) | | x+1 | |
| = |
| = |
| → 2. |
| 2x2−3x+1 | | 2(x−1)(x−12) | | 2x−1 | |
11 gru 15:25
KolkowiumZalicze!: Trivial dzięki zapomniałem o 2 żeby dać
11 gru 15:26