matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Marta:
pochodna z y=x
3
√
x
11 gru 12:12
AS:
Nie kompromituj się − to jest pochodna podstawowa.
11 gru 12:13
Aga1.:
x
3
√
x
=x
1
*x
1/3
=x
4/3
Teraz potrafisz obliczyć pochodną?
11 gru 12:35