Znajdź liczby a,b,c spełniające warunki
jowita: Znajdź liczby a,b,c spełniające warunki:
log5 3√5=a
logb 3√5=5
log3 √5c=5
11 gru 10:02
daras: | | 105 | |
105 = 3c√5 ⇒c = |
| itd. |
| | 3√5 | |
11 gru 10:07
wredulus_pospolitus:
log
ab = c <=> a
c = b
a co to ma być to 3
√5 
może chodzi o
3√5 
na przyszłość ... nie kopiuj bezmyślnie z innego forum/komputera
11 gru 10:08
krystek: Poszła do szkoły i wieczorem będzie zdziwiona, że nie ma rozwiązania. Pozdrawiam.
11 gru 10:11
jowita: tak dokładnie, ma być log na dole 5 i pierwiastek 3 stopnia z 5, w następnym przykładzie log na
dole b i pierwiastek 3 stopnia z 5, w ostatnim przykładzie log na dole pierwiastek 3 stopnia z
5 c
11 gru 10:13
jowita: no tak, ale nie ma rozwiązania
11 gru 10:55
daras: jeszcze nie poszła
| | 1 | |
3√5= 51/3 czyli a = |
| itd. |
| | 3 | |
11 gru 10:58