Ostrosłup - długosć krawedzi
Sermina: wysokość ostrosłupa sześciokątnego jest równa 4, a jego objętość wynosi 8 √6. Oblicz długość
krawędzi podstawy.
Proszę o pomoc w rozwiazaniu, mi wychodzi pierwiastek z pierwiastka i chciałabym sprawdzić czy
to mam dobrze
11 gru 08:13
11 gru 08:35
Sermina: Każdemu co innego wychodzi

chyba jest jakis bład w tym zadaniu
mi wyszło , ze a =
√4√2 i nie wiem czy można to teraz zapisac jako 2
√2
11 gru 08:42
Sermina: Czy ktos może mi to bardziej rozwinać, bo ja ciagle nie jestem pewna jak to ma być rozwiązane
11 gru 14:14
dero2005:
rano spieszyłem się i nie podzieliłem przez 3
a = 2
√√2 =
4√32
11 gru 17:59