Trygonometria
Późno już: Witam
2cos
2x=3sinx
2(1−sin
2x)=3sinx
−2sin
2x−3sinx=−2
sinx(2sinx−3)=2
czy narazie jest dobrze?
11 gru 00:11
zombi: t=sinx i masz równanie kwadratowe nie kombinuj na rozbijanie na iloczyn dla liczby 2 bo mogą
być takie rozwiązania, których tu nie uwzględniłeś
2t2−3t−2=0 rozwiaz to rownianie.
11 gru 00:16
Późno już: Oke miszczu
11 gru 00:18
Późno już: wyszło mi U{1}[2] i −2 , które chyba bedzie sprzeczne bo sin<−1:1>
11 gru 00:21
zombi: | | 1 | |
−2 sprzeczne wiec zostaje ci sinx= |
| |
| | 2 | |
11 gru 00:24