5
Karo: ( x√2 + 2x√8 )2 =
10 gru 22:45
bezendu:
a2+2ab+b2
10 gru 22:47
Karo: jesteś pewien?
10 gru 22:49
krystek: lub(5√2)2=
10 gru 22:50
bezendu:

Ja Ci podałem wzór skróconego mnożenia który masz zastosować
a=x
√2
b=2x
√8
i działaj
10 gru 22:51
krystek: x√2+4x√2=5√2
10 gru 22:52
Karo: wiem co zrobić ze wzorem skróconego mnożenia TYLKO z reguły pytam ludzi czy są pewni swoich
odpowiedzi, nie rób oczu.
10 gru 22:58
Eta:
(5√2x)2= 50x2
10 gru 23:02
Karo: dzięki Eta, obliczyłam, wyszło mi własnie tyle
10 gru 23:03