f kwadratowa
sosna: Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji kwadratowej w przedziale <2, 4> , wiedząc, że
do wykresy funkcji należy punkt P ( 4, 5 ), oraz, że funkcja osiąga wartość najwiekszą równą 4
dla x = 1.
Jak znaleźć wierzchołek?
10 gru 21:23
10 gru 21:31
sosna: jak obliczyć wierzchołek
10 gru 21:34
sosna: to jest z tej największej wartości 4 dla x=1?
10 gru 21:35
5-latek: Nie musisz obliuczac . Masz ju podany w zadaniu
czyli xw=1 i yw=4 to sa wspolrzedne wierzcholka .
Jutro zapytaj o to swojego nauczyciela niech CI wytlumaczy
10 gru 21:38