matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pilne
Juban:
Różńica liczb a i b jest rowna 5 a roznica miedzy kwadratami a
2
i b
2
=95. ile jest rowna suma a+b?
15 paź 20:42
Eta:
a
2
−b
2
= ( a −b)(a+b) to: 5*(a+b) = 95 ........ dokończ to banalne zad.
a+b = ........
15 paź 20:48