matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile przekątnych ma dwunastokąt foremny?-obliczyć z kombinatoryki
Kuba:
ile przekątnych ma dwunastokąt foremny?−obliczyć z kombinatoryki
10 gru 20:59
Piotr 10:
n(n−3I
d=
2
n− liczba boków
10 gru 21:00
Hajtowy:
n=12 Licz:
n(n−3)
= ... przekątnych
2
10 gru 21:00