Proszę !!
Groch : rozwiąż równanie |2x−8| + |x−5|=4
10 gru 20:42
krystek: pRZEDZIAŁAMI
x∊(−∞,4) <4,5) <5,∞)
10 gru 20:43
Groch : Nie rozumiem, nie dasz rady tego rozwiązać ?
10 gru 20:44
10 gru 20:47
Radek:
Groch trochę kultury.
10 gru 20:47
Maryśka: Kultury? Normalnie go spytałem czy nie da rady tego rozwiązać.. Nie umiem matematyki, więc
proszę o rozwiązanie i tyle .
10 gru 20:52
Radek:
Normalnie go spytałem.. A nick Maryśka ?

To kim TY jesteś ?
10 gru 20:53
Groch: Spytałem "Nie dasz rady?" więc tutaj nie ma nic niekulturalnego, proszę, nie pogrążaj się xd
jestem
groch
10 gru 20:55
10 gru 20:56
Piotr 10: 2Ix−4I+Ix−5I=4
Z interpretacji geometrycznej tutaj się nie da, tak? BO dwójka jest z przodu przed Ix−4I
?
Bo jakby było
Ix−4I+Ix−5I=4
Suma odległości na osi liczbowej dwóch liczb 4 i 5 jest równa 4
to tak 4≤x≤5 ? Jestem ciekawy czy tym sposobem też można
10 gru 20:57