matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójkąt równoboczny wpisany jest w okrąg o równaniu (x+2)^2+(y+6)^2=24. Bok tego
kamczatka:
Trójkąt równoboczny wpisany jest w okrąg o równaniu (x+2)
2
+(y+6)
2
=24. Bok tego trójkąta ma długość: r=
√
24
Dobrze to robię ?
10 gru 19:24
bezendu:
(x+2)
2
+(y+6)
2
=24 r=2
√
6
a
√
3
2
√
6
=
3
6
√
6
=a
√
3
/
√
3
6
√
6
√
3
a=
*
=6
√
2
√
3
√
3
10 gru 19:28
5-latek:
a
albo skorzystac ze wzoru R=
gdzie α=60stopni i wyliczyc a
2sinα
10 gru 19:33
kamczatka:
ok dzięki
10 gru 19:35