matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak rozwiązać takie równania?
xoxoxo:
Rozwiąż równanie: a) |x|+|x+3|=5 b) |x−1|+|x+1|=6 c) |x+4|−|2−x|=6 d) |x|+|x−2|=2x−2 e) |3−x|=|x+3|−x f) |x|+|x+5|=2x+5 pomocy!
10 gru 19:20
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1807.html
10 gru 19:53