matematykaszkolna.pl
wyznacz dziedzine emce: 12−4x
15 paź 20:31
Eta: Jeżeli dobrze odczytałam w mianowniku jest? 2 −4x to D: 2 −4x >0 => 4x <2 => 22x< 21 => 2x <1 to x < 12 D= ( −∞, 12)
16 paź 00:54
AROB: Witajcie nocne Marki, Eto i Bogdanie. emotka Przykro mi, że nie mogłam zawitać wcześniej tutaj (różne obowiązki domowe czasem nie pozwolą − ale to już ostatnie jesienne przetwory).
16 paź 01:04
Eta: Witaj AROB emotka Nie masz czego żałować , uniknęłaś nieotrzebnej nerwówki. Co za czasy ...... ręce opadają i słów brak na pewne zachowania! Teraz dopiero doceniam : jak to dobrze ,że ominęły mnie tak ciężkie czasy jakie obecnie nastały dla nauczycieli . Chyba zwariowała bym i lepiej by było sprzedawać np: pietruszkę na targu A przetwory? ..... prawdziwie zimowe , a nie jesienne Wszystko śniegiem już zasypane .
16 paź 01:18
AROB: U nas jeszcze śniegu nie widać. A żebym mogła więcej czasu być np. na forum, robię co możliwe w słoiki (dziś np. buraczki, marchew) , aby potem jak najsprawniej gotować i jak najmniej czasu spędzać w kuchni. A zawieruchę na forum przeżyłam wczoraj, coś okropnego. Miałam nadzieję, że nie wróci , a tu dziś znowu.Wierzę, że uda się zlikwidować skutecznie takich dowcipnisiów. Też się cieszę, żę mam już za sobą ewentualne spotkania z takimi osobliwościami.
16 paź 01:30
AROB: Dobrej nocy Eta . Śpij spokojnie po tym przykrym dniu. emotka
16 paź 01:44
Eta: Dobranoc AROB emotka Pora iść emotka Miejmy nadzieję ,że jutro będzie lepszy dzień emotka emotka
16 paź 01:46