trygonometriaaaaa
mona: BŁAGAM
| sin2x | | 1−cos2x | |
| = |
| |
| 1+2cosx | | sin2x | |
sprawdź czy równość jest tożsamością.
10 gru 17:02
Eta:
Taka nie jest!
A może taka ma być:
| sin2x | | 1−cos2x | |
| = |
| |
| 1+ cos2x | | sin2x | |
10 gru 17:31
help: tak taka mój błąd sorry
10 gru 17:32
Eta:
No

więc poco tworzysz tyle nowych postów ?
10 gru 17:33
help: żeby ktoś rozwiązał xd
10 gru 17:34
Eta:
1−cos2x≠0
| | 2sinx*cosx | |
L= |
| = tgx |
| | 2cosx | |
| | 2sin2x | |
P= |
| = tgx |
| | 2sinx*cosx | |
L=P
bo:
sin2x= 2sinx*cosx , 1+cos2x= 1+cos
2x−sin
2x= 1+cos
2x−(1−cos
2x)= 2cos
2x
1 −cos2x= 1−(cos
2x−sin
2x)= .........
10 gru 17:38